0475202240 24/7 bereikbaar 0475202240 24/7 bereikbaar

`O, als ik dood zal, dood zal zijn 
kom dan en fluister, fluister iets liefs.’ 

J.H. Leopold  [ Verzen , 1912 ]

Karlijn

Ik kwam voor het eerst in aanraking met het concept ‘uitvaart’ na het overlijden van het vriendinnetje van mijn jongere broer. Zij was 15 jaar en kwam door een noodlottig ongeval om het leven. De impact die dat had op ons gezin, het immense gevoel van verslagenheid zal ik nooit meer vergeten. De uitvaart ook niet. Een maagdelijk witte kist, te midden van al die jongens en meisjes met nog een heel leven voor zich. Het was zo oneerlijk, zo intens verdrietig. Met bewondering aanschouwde ik de rol van de uitvaartverzorgster.

Zeven jaar later studeerde ik af in Nederlandse Taal en Cultuur. Na een master historische taalkunde, wist ik dat mijn toekomst niet lag in de wetenschap. De boeken uit, de lanen in: weer tussen de mensen staan en waar mogelijk een concrete rol van betekenis kunnen spelen. Uit het niets solliciteerde ik op een functie als uitvaartverzorgster, de rol die ik zeven jaar eerder zo bewonderde. We zijn nu bijna 9 jaar verder en nog steeds doe ik niets liever dan dit. Naast mijn studie werkte ik jarenlang als tourmanager van Gé Reinders waar ik mijn ervaring opdeed als organisator; op de kunstacademie werd de basis gelegd voor het grafisch vormgeven van drukwerk en als neerlandica zou het schrijven en redigeren van teksten in theorie geen probleem mogen zijn. Maar bovenal het werken met mensen, het toewerken naar iets onvergetelijks. Het pieken op de juiste momenten, maar tegelijkertijd de rust bewaren. Het zien van die ene glimlach op het gezicht van de weduwe of weduwnaar… dat is waar ik het voor doe.

Ik doe het allemaal natuurlijk voor u, voor u als nabestaande. Maar bovenal doe ik alles voor mijn twee dochters: mijn meiden, mijn trots. Zij maken mij wie ik ben, en wie ik voor u kan zijn.

Karlijn

 

Natascha

Mijn naam is Natascha Peters, geboren in Roermond op 26 januari 1975 en trotse moeder van twee geweldige kinderen. Op 8-jarige leeftijd werd ik voor het eerst geconfronteerd met de intense ervaring van de dood. Het petekindje van mijn ouders overleed heel plotseling op 1-jarige leeftijd. Ik had geen idee wat de dood daadwerkelijk inhield maar voelde het immense verdriet dat iedereen had. Als kind verwerkte ik dit door hele lange brieven te schrijven aan dat lieve mooie meisje dat er niet meer was. In de daarop volgende jaren heb ik meerdere malen afscheid moeten nemen van mensen die mij aan het hart gingen. Het fascineerde mij wat er in die paar dagen gebeurt in een gezin.

Na een gesprek met de uitvaartondernemer die het afscheid van mijn lieve opa regelde sloot hij ons gesprek af met de zin “Meisje, ik denk dat ik jou ooit nog wel eens tegen ga komen in mijn branche.”
Dat ene zinnetje is in de daarop volgende jaren blijven hangen.

Na mijn studie ‘Toerisme, marketing en economie’ kwam ik in de horeca terecht. 23 jaar heb ik dit in verschillende functies uitgevoerd. Van leidinggevende tot ondernemer, maar altijd met dat stemmetje in mijn achterhoofd “misschien, later als ik groot ben ga ik de uitvaartbranche in”.

En dat was in februari 2013! Na een open sollicitatie en een meeloop dag in een uitvaartcentrum wist ik het zeker. Ik verkocht mijn onderneming en richtte mij volledig op mijn nieuwe passie: de uitvaart.

Twee jaar lang deed ik ervaring op in een crematorium om vervolgens als uitvaartverzorger verder te gaan. Met mijn passie voor het leven richt ik mij op de wensen van de nabestaanden om een mooi afscheid te realiseren. Dit gaat samen met alle emoties van dien. Aan mij de taak om te luisteren naar de gesproken woorden maar ook de onuitgesproken wensen aan te voelen. Een afscheid is immers niet compleet zonder dat moment stilte waarin zoveel gezegd wordt of juist die ene glimlach.

Leef, lach en heb lief

Cherielle

Toen ik op de middelbare school zat speelde ik al met de gedachte om in de uitvaartbranche te gaan werken. Maar dan ben je nog zo jong…. Mijn liefde voor bloemen nam het over en uiteindelijk studeerde ik af als Meester in de Bloemsierkunst. Mijn afstudeerproject was een plantaardig object met het thema rouw. Bloemen geven troost.. roepen herinneringen op, bloemen zeggen wat met woorden niet uit te drukken is. De verhalen die mensen mij vertelden vertaalde ik naar bloemwerk waarvan ik hoopte dat de nabestaanden er troost uit konden halen. Dat bracht mij veel voldoening.

Niet gek dat ik na jaren die stap naar de uitvaartbranche toch heb mogen zetten. Ik voel me bevoorrecht dat ik uitvaartleidster mag zijn.

Afscheid nemen op een goede manier is heel belangrijk. Dat kun je maar één keer doen. En iedereen doet dat op zijn of haar eigen manier. Ik vind het heel bijzonder dat ik hiermee mag helpen. Net als
bloemen schik ik alle wensen die er zijn en vorm er samen met de nabestaanden een mooi afscheid van. Ik ben op de achtergrond om zorgen uit handen te nemen, of op de voorgrond als dat nodig is.
Op deze manier hoop ik dat ik net als bloemen troost kan bieden door er op het meest moeilijke moment in een mensenleven te zijn.

Cherielle

Contact opnemen
Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.
Maas en Roer
Kantooradres:
Duiperweg 40a
6042 LM, Roermond
Postadres:
Biest 32A
6001 AR Weert
0475202240 info@uitvaartzorgmaasenroer.nl Route beschrijving