0475202240 24/7 bereikbaar 0475202240 24/7 bereikbaar

Arts bellen

Na een overlijden dient als eerste het overlijden vastgesteld te worden door een arts. U kunt het beste contact opnemen met uw huisarts (overdag) of de huisartsenpost (buiten kantooruren). Zij zullen dan een bevoegd arts naar u toe sturen om het overlijden formeel vast te stellen. Nadat de arts is geweest, kunt u contact met ons opnemen. (Uiteraard kunt u ook al eerder contact met ons opnemen om het overlijden door te geven, zodat wij hiermee rekening kunnen houden. Echter, wij mogen pas iets doen zodra de arts is geweest.)

Als iemand in het ziekenhuis overlijdt, gaan veel dingen vanzelf. Zo hoeft u hier bijvoorbeeld niet zelf contact op te nemen met een arts. U mag, zodra u daar klaar voor bent, contact met ons opnemen. Wij zullen vervolgens het contact met het ziekenhuis van u overnemen en ervoor zorgen dat uw dierbare wordt overgebracht naar een voor u wenselijke locatie (woonhuis/rouwcentrum).

‘Kom terug.’
Als ik die woorden eens zó zacht kon zeggen
Dat niemand ze kon horen, dat niemand zelfs kon denken
Dat ik ze dacht…

En als iemand dan terug zou zeggen

Verzorging

De eerste stap na het overlijden is de verzorging. De overledene wordt verzorgd en mag zijn of haar eigen kleding aan. Indien u dat wenst, mag u meehelpen met de verzorging. Dit is uiteraard niet verplicht, maar kan voor nabestaanden helpend werken in de rouwverwerking. De verzorging kan thuis plaatsvinden of in een rouwcentrum. Van u vragen wij om een setje kleding uit te zoeken en eventueel sieraden of make-up, zodat wij de overledene kunnen opbaren zoals hij of zij was. Aangezien wij de overledene meestal bij leven niet hebben gekend, kan een actuele foto helpend zijn tijdens de verzorging. Aan de hand van de foto kunnen wij proberen de uiterlijke verschijning zoveel mogelijk te evenaren.

Contact opnemen
Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.
Verzenden
Maas en Roer
Adres:
Biest 32a
6001 AR, Weert
0475202240 info@uitvaartzorgmaasenroer.nl Route beschrijving